Formarea cristalelor, reteaua lor cristalina, scoarta terestra si rolul lor decorativ si ezoteric

Un cristal este un corp solid cu forma geometrica regulata format de-a lungul evolutiei Pamantului.

Cristalele sunt ADN-ul Terrei, amprenta chimica a evolutiei,depozite in miniatura, continand arhivele transformarilor planetei de-a lungul a milioane de ani. Anumite cristale au fost submise la presiuni enorme, altele au aparut in cavitati subterane de mare adancime, unele s-au dezvoltat in straturi, iar altele s-au format picatura cu picatura. Indiferent de forma lor si felul in care s-au format, structura lor cristalina poate absorbi, conserva, concentra si emite energie, mai ales in spectrul frecventelor electromagnetice.

Reteaua Cristalina

Structura cristalină cubică (fcc) a diamantului. Fiecare atom de carbon are o legătură uniformă covalentă stabilă cu ceilalţi patru atomi de carbon învecinaţi.

Structura cristalină cubică (fcc) a diamantului. Fiecare atom de carbon are o legătură uniformă covalentă stabilă cu ceilalţi patru atomi de carbon învecinaţi.

Datorita impuritatilor chimice, a radiatiilor, a emisiilor terestre si solare, a formarii lor specifice, fiecare tip de cristal este dotat cu o ‘nota’ caracteristica. Format dintr-un numar impresionant de minerale, un cristal este definit de structura sa interna- o retea atomica ordonata si recurenta, specifica. Fie ca este mare sau mic, un cristal va avea exact aceeasi structura interna, vizibila la microscop.

Aceasta retea geometrica particulara permite indentificarea cristalelor-de exemplu, anumite cristale, precum aragonitul, prezinta culori si forme foarte diferite care, la prima vedere, nu par a avea nimic in comun, dar avand aceeasi structura interna, ele apartin unei singure categorii. Structura cristalina este cruciala in clasificarea cristalelor, si nu mineralul sau mineralele care intra in compozitia lor. In anumite cazuri, continutul de minerale difera foarte putin, determinand culorile propii unui anumit tip de cristal.

In timp ce mai multe cristale sunt formate din acelasi mineral sau combinatie de minerale, fiecare tip are un sistem de cristalizare propiu. Cristalul este simetric de-a lungul unei axe. Planurile exterioare regulate sunt expresia ordinii sale interioare. Fiecare pereche de fatete prezinta exact aceleasi unghiuri. Aceasta structura interna cristalina este imuabila (permanenta).

Cristalele se formeaza plecand de la una din cele sapte forme geometrice fundamentale: triunghi, patrat, dreptunghi, hexagon, romb, paralelogram sau trapez. Aceste forme se ordoneaza intr-un anumit numar de tipuri cristaline, avand nume generice ce exprima geometria lor interna. Asa cum sugereaza numele, un cristal hexagonal este constituit din hexagoane ce formeaza o structura tridimensionala. Un ansamblu de patrate alcatuieste un cristal cubic, triunghiurile formeaza un cristal romboedric, dreptunghiurile un cristal tetregonal, romburile un cristal ortorombic, trapezele un cristal triclinic, iar paralelogramele un cristal monoclinic. Forma exterioara a cristalului nu reflecta neaparat structura sa interna.

Atomii, elementele constitutive ale unui cristal, sunt formate din particule care se invart in jurul unui nucleu printr-o miscare continua.

In ciuda aparentei sale calme, cristalul este de fapt o masa moleculara in efervescenta, vibrand la o anumita frecventa. Iata ce confera unui cristal energie !

2 Responses to Formarea cristalelor, reteaua lor cristalina, scoarta terestra si rolul lor decorativ si ezoteric

  1. Molly says:

    Hello! Can you tell me how i can register mail at google google http://google.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: