Inel Luxor

Inelul Luxor II

Inelul Luxor II

Povestea inelului Luxor

In timpul săpăturilor arheologice in Valea Regilor din Egipt,in jurul anul 1860,un binecunoscut egiptolog francez,marchizul d’Agrain,a descoperit un inel straniu cu o vechime de cateva mii de ani,fabricat din gresie (piatră) de Assouan.Inelul era impodobit cu ornamente geometrice: un triunghi,urmat de trei pătrate mici, apoi trei dreptunghiuri mari, urmate de alte trei pătrate mici şi în cele din urmă încă un triunghi. Mai târziu acest inel va fi cunoscut sub numele de Inelul Atlantis,Inelul Faraonului sau Inelul Luxor. Insa nimeni nu dadea importanta acestui inel inafara de celebrul egiptolog englez,Howard Carter care a realizat o copie a inelului pe care a purtat-o până la moartea lui in anul 1939.

Inelul luxor original realizat din piatra

Inelul luxor original realizat din piatra descoperit de Marchizul d’Agrain

In luna noiembrie a anului 1922, Lordul Carnarvon şi Howard Carter au făcut una dintre cele mai uluitoare si importante descoperiri arheologice: minunatul mormânt al lui Tutankamon. Deasupra intrari in mormant se afla o inscriptie ce semana cu un blestem: “Aripile Morţii îl vor atinge pe cel care va deranja odihna eternă a Faraonului”.

Inel Luxor

Howard Carter si Lordul Carnarvon

Insa la scurt timp dupa descoperirea mormantului,blestemul s-a abătut asupra tuturor (18 în total!) celor prezenţi acolo la deschiderea sarcofagului,care manipulaseră  sau utilizaseră obiectele din mormântul lui Tutankamon. Cativa s-au îmbolnăvit suspicios, alţii au suferit accidente misterioase. Toţi au murit, cu excepţia lui Howard Carter care a murit 17 ani mai târziu de bătrâneţe.Howard Carter, fiind intrebat despre ”imunitatea” lui asupra blestemului, acesta a spuns că avea în posesie un talisman protector.

Andre de Belizal(casatorit cu una dintre nepoatele marchizului d’Agrain), celebrul cercetător în fenomenologia vibraţiilor a mostenit inelul original descoperit de marchizul d’Agrain. Acesta a studiat indelung formele geometrice si legaturile intre ele si a ajuns la concluzia ca acest inel este un receptor de unde benefice, unde care îl protejau pe Carter de undele negative  prezente în mormânt sau de “capcanele invizibile”.
Puterea lui constă în modelul gravat si astfel oferă protecţie împotriva negativismului ce ne inconjoara in permanenta, sau asa numitor “vampiri energetici”, fara ca noi sa ii percepem. Tonifiaza starea de spirit si starea de sanatate realizand un echilibru natural si benefic.

'Cet Maisons Qui Tuent' de Roger de Lafforest

Inelul luxor original realizat din piatra

Aceasta imagine a inelului Luxor original a fost extrasa din cartea “Cet Maisons Qui Tuent” a lui Roger de Lafforest, publicata in anul 1972. Scriitorul s-a intalnit personal cu Haward Carter in 1939  si a aflat detalii despre cum a supravietuit Carter blestemului Faraonului si despre inelul Luxor. Mai tarziu acesta a fotografiat inelul original care se afla in posesia lui Andre de Belizal.

Inelul Luxor realizat de noi este din argint iar simbolurile reprezentate sunt gravate manual.

Cod: IAg18b

Pret:70 lei

Dimensiune: toate (aveti mai jos un tabel cu masurile inelelor). Daca nu stiti ce masura aveti la degetul pe care doriti sa purtati acest inel, urmati instructiunile apasand aici: Cum aflati masura inelului sau bratarii?

Semnificatia si simbolul formelor geometrice

Formele geometrice sunt considerate inca din cele mai vechi timpuri simboluri care reduc la esenta adevarurile cele mai complexe. Prin forma lor condenseaza tendintele ce ar putea renaste intregul ciorchine al respctivului adevar, la fel precum subconstientul rezuma in simboluri ideile sau gandurile receptionate. Figurile geometrice sunt ca o schita a realitatii. Vechii intelepti cand trasau o linie, un cerc, o cruce, o hexagrama sau un sarpe care isi inghite coada (ourobouros), reprezentau o intreaga stiinta nemuritoare. Intelegand simbolurile si felurile in care ele se manifesta in creatie se ajunge la esenta dobandindu-se cunoasterea.

Cercul

Este simbolul universului, asa cum punctul reprezinta fiinta suprema care il sustine. Centrul cercului este intotdeauna la egala distanta de toate punctele aflate la periferie. De aceea cercul este si un simbol al echilibrului. Punctul este o expansiune care da nastere cercului, a manifestarii. Un cerc cu un punct inauntru este simbolul soarelui, al spiritului care hraneste materia. Cercul este totodata simbolul eternei reintoarceri, al ciclicitatii care se regaseste in natura sub forma anotimpurilor, zilelor, fazelor lunii etc, regasindu-se chiar si la nivel celular. In cele 5 elemente cercul este simbolul aerului, al spatiului, expansiunii.

Triunghiul

Este un simbol al focului, al gandirii, al sentimentului. Daca acesta este cu varful in sus focalizeaza energia in acea directie, ascendent, fiind totodata un simbol masculin. Triunghiul cu varful in jos semnifica manifestarea in materie si este un simbol feminin. Triunghiul echilateral simbolizeaza omul echilibrat. In natura triunghiul ne apare sub forma trinitatii. In toate culturile spirituale creatia apare prin mijlocirea a trei aspecte fundamentale, a celor trei campuri de forta: actiune, reactiune si neutralitate.
Exemple ale trinitatii:
Tatal, fiul si Duhul Sfant – in crestinism;
Pitha, Kapha si Vatha – in ayurveda;
Tamas, Rajas si Satva – in traditia samkia si yoga;
Minte, trup si spirit – intelepciunea grecilor antici;

Patratul

Patratul semnifica pamantul, stabilitatea. Cele patru laturi sunt ancorate in cele patru puncte cardinale. Este o figura statica dar care da nastere ritmului. In natura este reprezentat de cele patru spatii (puncte cardinale), cele patru anotimpuri. Este baza pe care apoi se inalta varful cladind piramida, simbol al perfectiunii. Patratul este si simbol al mintii inchise si al instinctelor primare, ce tin de pamant.

Gandirea pozitiva

La o privire mai atenta se poate observa ca lumea in care traim ia forma starilor si emotiilor pe care noi le exprimam, creand universul nostru launtric. Universul in care traim, in care ne desfasuram cuprinde experientele noastre, secretele noastre si este format din gandurile noastre. Calitatea destinului nostru, starea sanatatii sau durata fericirii este consecinta caracterului nostru. Caracterul este format din obiceiuri, reflexe, tendinte iar acesta vin din continutul gandurilor noastre. Stresul, agitatia, nelinistea la o examinare mai profunda nu sunt decat rezultatul unei gandiri haotice. De aceea cum suntem noi asa este si universul in care traim, cum gandim asa este si perceptia asupra existentei noastre iar un proverb chinez spune:

Esti ceea ce gandesti

Gandirea pozitiva face ca lumea in care traiesti sa devina pozitiva. Daca gandesti pozitiv, nu poti fi negativ pentru ca gandind pozitiv devii acea pozitivitate. Luindu-te ca punct de referinta, TU devii centrul. Retrage-ti toate simturile si lumea din jurul tau va disparea. Inchid ochii si totul se intuneca. Asta este ceea ce experimentezi. Asta devine obiectul cunoasterii tale, restul sunt presupuneri. Pentru o fiinta stresata lumea devine un pericol, pentru un om trist intreg universul este jalnic. Unii sunt deprimati ca universul in care traiesc a fost creat asa tocmai prin modul lor de a gandi. Cat de minunata devine viata pentru acela care gandeste pozitiv! El vede in fiecare clipa o noua modalitate de a experimenta bucuria, savoarea sublima a miracolului. In natura el infloreste cu fuecare floare. O fiinta pozitiva isi face chiar si din probleme un prilej de bucurie. Mahatma Ghandi spunea adeseori: “Lumea este propria ta oglindire”.

Propriul destin poate fi schimbat gandind pozitiv. Iata ce spunea un mare maestru indian Swuami Shivananda:

Omul seamana un gand si culege o actiune
Omul seamana o actiune si culege un obicei
El seamana un obicei si culege un caracter
Semanand un caracter el culege un destin

Cunoscand acest mecanism poti intelege mult mai usor de ce nefericirea este o stare care patrunde in toate actiunile celui care o genereaza sau o intretine prin ganduri.
Cand esti pozitiv nu poti fi negativ si nimic din starile negative nu te pot atinge pentru ca tu nu le atragi. Se spune despre unii oameni ca atrag ghinionul orice ar face. E pura intamplare? Dar daca privesti mai atent vei putea observa ca acesti oameni au un comportament preponderent negativist. In prezenta unui om care se crede invins nu te poti simti in siguranta. Oricat ar pierde, prin atitudinea de invingator si plin de incredere omul poate oricand sa reuseasca. In acest sens Mircea Eliade scria: “Nu sunt pierdute decat acele batalii care nu s-au dat niciodata” lasand sa se inteleaga ca in actiune nu exista castig sau pierdere ci doar experienta, cunoastere ceea ce inseamna deja un mare castig.

Valoarea iubirii

Se spune ca iubirea inlatura suferinta, ca poate transcende si aduce fericirea. De fapt toate marile religii ale omenirii propovaduiesc iubirea ca fiind cel mai inalt mesaj, cea mai inalta forma de abstractizare a religiei, a conditiei umane. Acesta este mesajul lui Iisus, al lui Ramakrishna, Rumi, Budha, Ghandi etc. Toti spun acelasi lucru. In orient se spune ca iubirea arde karma iar in occident ca ea depaseste conditia umana. Este unul si acelasi lucru. Dar ce are iubirea de a face cu aceasta? Cand ea apare conditia umana obisnuita ia sfarsit. Toate preocuparile ce ne ghidau pana atunci viata trec pe un loc secundar, primesc mai putina energie. Chiar daca continua sa existe, iubirea este cea in care acum constiinta se dizolva. Judecata se schimba. Starea interioara se schimba. Apare candoarea.

Daca nu ai facut-o niciodata, acum vei realiza ca arunci miezuri la pasarele, ca mangai un caine vagabond care dintr-odata iti este drag. Perceptia asupra lumii din jurul tau se schimba, devii un Mare Suflet – “Maha-atma” iar starea aceasta curge prin tine. Ea exista permanent, poate fi simtita tot timpul dar, datorita preocuparilor si framantarilor mintii, pierduti de contactul cu frumosul, cu armonia, avem nevoie de un “soc” pozitiv pentru a ne trezi, de ceva uimitor care sa ne poata smulge din cotidian. Ceva armonios, bland, fascinant, cald. Poate fi o opera de arta, un loc minunat in natura sau prezenta unei fiinte umane. Iubirea este expresia armoniei frumusetii si perfectiunii universale, de aceea nu apare in dezordine, in haos. Ceva armonios si deosebit poate trezi iubirea din noi, facand-o sa se reverse in exterior, in jurul nostru, in viata nostra.

Pana acum ai fost ocupat, ai fost orb la frumusetea din jur, la momentele speciale, la armonia care mentine foarte inteligent intreaga ordine. Doar acum ceva extraordinar te-a facut sa vezi toate acestea.

Cele mai mari sacrificii in istoria umanitatii au fost facute din iubire: Orpheu, coborand in infern dupa Euridiche, Rada care a fost gata sa intre in infern pentru Krishna, doar pentru a-l salva de o durere, Iisus s-a sacrificat din iubire pentru oameni, Divina Comedie nu ar fi fost scrisa fara existenta lui Beatrice care l-a inspirat atat de profund pe Dante, iubirea lui Eliade pentru Maitrey etc.

Iubirea este cea care le face chiar si pe animale sa isi regaseasca stapanii strabatand sute de kilometrii fara ca ele sa fi stiut unde se afla acestia, iar literatura abunda de episoade care scot in evidenta puterea nebanuita si misterioasa a iubirii.

Cand iubirea apare, poetii scriu, cantaretii canta, pictorii picteaza si toate acestea devin capodopere, devin elixiruri. Daca ei ar face asta cand sunt tristi atunci arta lor ar deveni trista. De aceea arta facuta din iubire si in numele iubirii, vindeca.

Magia iubirii
Doar o traire afectiva face trecerea de la stiinta la mistica, de la comunicare la comuniune. Caldura sufleteasca invie, creaza forme si da viata infinitelor entitati ce alcatuiesc universul. Fara acea caldura sufleteasca cunoasterea ar deveni expunere si nu experienta. Cand sufletul tau se deschide atunci pentru tine se deschide intreg universul. Fara iubire universul poate fi conceput, dar nu si experimentat.

Sensul cuvantului latinesc A-mor (fara moarte) este iubirea. El desemneaza tocmai faptul ca iubirea ramane dincolo de moarte, ca ea este cea care transcende iar tot ce este iluzoriu isi pierde acum valoarea. A iubi inseamna a renunta la tine, la egoul tau, este un sacrificiu, cuvant din latinescul sacrum-facere – orice sacrificiu este o fapta sacra.

Acolo, atunci apare iubirea.

Acestui inel ii sunt atribuite numeroase beneficii: implinire spirituala,sentimentala si materiala, protectie de tot ce este negativ si atragerea norocului in viata purtatorului.

Detaliu Inelul Luxor II

Inelele Luxor sunt realizate din argint,iar simbolurile reprezentate sunt gravate manual.

Cod: IAg18b

Pret:70 lei

sau

Inel Luxor I

Inel Luxor I

Cod: IAg18a

Pret:65 lei

Dimensiune: toate (aveti mai jos un tabel cu masurile inelelor). Daca nu stiti ce masura aveti la degetul pe care doriti sa purtati acest inel, urmati instructiunile apasand aici:  Cum aflati masura inelului sau bratarii?

UPDATE Am primit intrebari din partea clientilor nostrii care au inceput sa se repete  si am hotarat sa raspundem aici acestor intrebari (le multumim clientilor nostri pentru interesul pe care ni l-au acordat):

1. „Pe care dintre cele 2 modele de inel Luxor sa il comand (sau pe care il recomandati) ?”

Raspuns: noi va recomandam al doilea model adica Inelul Luxor II Codul IAg18b, deoarece este modelul pe care l-am realizat a doua oara si, credem noi(iar pozele confirma 🙂 ) ca este mai „aproape” de inelul Luxor original din piatra

2. Pretul este actual?Din ce material este inelul? Este din argint? Primesc si un CADOU?

Raspuns: DA, pretul este 70 lei pentru modelul Luxor II si 65lei pentru modelul Luxor I.

Da, inelul Luxor indiferent de modelul pe care il alegeti este din argint.

Da, veti primi si un CADOU: un inel placat cu argint realizat de noi(modelele sunt numai de dama, chiar daca comanda o va realiza un barbat=> Il puteti face cadou unei doamne).

3. Unde platesc?

Raspuns : in momentul cand ridicati coletul cu inelul de la oficiul postal de care apartineti, sau de la curier(depinde de optiunea de transport pe care o alegeti-posta sau curier)

4.Cum platesc?

Raspuns: ramburs, adica platiti cand primiti coletul.

5.Cat platesc transportul?

Raspuns: 5 lei prin posta(in Bucurest ajunge chiar si a doua zi, in restul tarii in jur de 3 zile lucratoare), La curier platiti intre 20-30 lei, depinde de zona in carte va aflati. Curierul cu care lucram este Fan Curier.

6.Unde dau o comanda?

Raspuns: Comanda o puteti da telefonic la nr. 0763438231, prin mail la adresa parnicnicoleta@yahoo.com, sau puteti intra pe messenger cu ID parnicnicoleta. Primim comenzi si dupa ora 20:00 🙂

7. Sunteti seriosi? Ma pot astepta sa gasesc altceva in colet?

Raspuns: 🙂 Acest blog il avem din 26 iulie 2009. Iar de atunci va asiguram ca ca veti primi intotdeauna ceea ce comandati. Daca doriti sa ne cunoasteti mai bine apasati pe Parnic Biju

8.Este adevarat ca inelul Luxor este magic si imi poate indeplini toate dorintele?

Raspuns: Nu stiu cat de magic este acest inel, poate ca noi, oameni nu suntem in stare sa percepem magicul ca atare. Dar va pot spune din propria experienta(port inelul de la sfarsitul lunii octombrie 2010) ca eu ma simt excelent cu el, si parca daca nu il pot o zi(nici nu trece o zi fara el) nu ma simt ok, ci simt ca ceva lipseste. Pe plan material/financiar pot spune ca am o mica crestere, ceea ce este excelent pentru mine si familia mea avand in vedere vremurile pe care le traim si nivelul de trai al romanilor. Cu iubirea stau bine :)) , iar eu ma simt, ca om,ca femeie, mai implinita ca niciodata.

Sunt sigura ca vechii egipteni sau atlantii, nu au pus aceste forme pe un inel doar de frumusete ci cu siguranta au un scop, o forta, ce actioneaza in viata de zi cu zi a celui care il poarta.

Va multumim ca ati avut rabdarea de a citi intreg articolul 🙂


Tabelul cu masuri inele

Tabelul cu masuri inele

Originalul inel al lui Howard Carter prezentat de actualul posesor Mr Christian de Bélizal, fiul lui Andre de Belizal
Inelul original Luxor

Inelul original Luxor

13 Responses to Inel Luxor

 1. andreea says:

  Multumesc foarte mult , e perfect, si mare mi-a fost bucuria cand am mai primit un inel cadou… Multumesc !

 2. loredana says:

  marime inelului 58 astept coletu dumneavoastra va multumesc

 3. parnic_biju says:

  v-am trimis raspunsul pe mail. Multumesc

 4. corina says:

  Buna ziua

  as avea o intrebare – acest inel trebuie sa fie purtat pe un anumit deget?

  • parnic_biju says:

   Howard Carter purta inelul Luxor pe degetul mic de la mana stanga, eu il port pe degetul mijlociu de la mana stanga iar sotul meu il poarta pe degetul mijlociu de la mana dreapta.
   Parerea mea este ca nu conteaza pe ce deget purtati inelul Luxor ci conteaza pe ce deget simtiti ca trebuie sa purtati acest inel.

 5. dora says:

  Il port din ziua in care l-am primit. Ma simt excelent cu el si nu l-as mai lasa de pe deget.
  Eu am mai avut unul si l-am purtat vreo 7 ani pana ce l-am pierdut. Atunci am simtit ca am pierdut ‘scutul’ invizibil si ca eram vulnerabila la rautatea celor din jur si nu ma puteam concentra pe propria viata si propriile probleme.Bine ca am reusit sa fac unul la dv. Imi convine si pt. ca este, ca model, asemanator cu originalul acela.Eu cred in inelul Luxor !!

 6. Cristina says:

  as dori sa intreb daca faceti si din aur acest inel

 7. Florin says:

  Multumesc incaodata pentru inel , este un” scut energetic” asa cum cineva zicea mai sus
  il port de doua saptamani iar astazi l-am uitat acasa si m-am simtit lipsit de vlaga , negativist
  cu alte cuvinte nu prea bine,iar acum observ diferanta !
  Eu il port pe degetul aratator si degetul mare de la mana dreapta 😉

 8. Violeta says:

  Am primit astazi inelul Luxor, precum si inelul cadou. Sunt foarte incantata de amandoua si va multumesc. Va doresc numai bine! Sper sa pot simti si eu energia benefica a acestui inel.

 9. georgiana says:

  am comandat si eu inelul marimea 55 mm. multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: